home

ons werk

laatste project

contact

Ons laatste project

Voor Papyrasse in ’s-Hertogenbosch:

Een doos in een doos

Een bedrijfshal van ruim zes meter hoogte ombouwen tot een representatieve showroom én een kantoorruimte. Dát was onze opdracht.
Daarnaast vroeg de opdrachtgever of we de hoogte van het pand maximaal wilden benutten. Het resultaat is een doos in een doos geworden. We ontwierpen een geïsoleerde box van twee verdiepingen voor in de bedrijfshal. De bovenste laag biedt ruimte voor het kantoor, de onderste voor de showroom. Zo bleef er ook heel veel opslagruimte over.

Vanwege een krap budget zochten we naar een betaalbaar materiaal voor de productie van de gehele ‘doos’. We kozen voor OSB-houtvezelplaten waarmee het houtskelet van twee verdiepingen zowel aan de binnen- als aan de buitenkant bekleed is. De doos is ongeveer twee meter los van de voorgevel geplaatst zodat hij een autonoom karakter krijgt. De bezoeker stapt dus eerst de bedrijfshal in en pas daarna de showroom. Je kunt hierdoor ook afstand nemen van de 'doos', waardoor je de showroom en kantoor als één volume ervaart.

Een uitsnede dwars door de vloeren, wanden en plafonds zorgt voor meer daglicht; dat valt tot beneden in de showroom. En door de uitsparing in de wanden staat de ‘doos’ in contact met het omliggende magazijn. Midden in de uitsnede is een transparant metaalgordijn geplaatst, waaraan de draagtassen lijken te zweven. De nissen in de blinde wand presenteren de producten die staand het beste tot hun recht komen.

Opdrachtgever: Papyrasse in ’s-Hertogenbosch, een specialist in het ontwikkelen en produceren van promotionele artikelen en verpakkingen.
Bedrijfshal 150m2, showroom 45m2.